Lydkantens talentforløb

Gennem workshops og livekoncerter, der er skræddersyet til, at din musik kommer frem i lyset og ud over scenekanten, møder du nogle af Danmarks dygtigste sangskrivere, musikere, scenecoaches, samt et hold af talenter, der bliver dine sparringspartnere i fremtiden.

Lydkantens Talentforløb

Du vil få ny viden om sangskrivning, performance og musikbranchen, der får dig videre med din musik. Sammen med 8-10 andre talenter præsenterer vi dig for teknikker, værktøjer og inspiration, der vil hjælpe dig i din musikalske udvikling. Vi giver dig det skub, der skal til, for at få din musik ind i folks hjerter og ud på scenerne.

Hvem leder vi efter?
Du har skrevet dine første sange eller lavet dine første tracks. Måske har du endda performet dem eller udgivet dem. Du vil gerne videre med din musik og leder efter et fællesskab og professionel sparring.

Lydkantens talentforløb indeholder

Workshops/Skrivecamps

På vores skrivecamps går vi dybt med udviklingen af dit talent. Vi skriver sange både sammen og hver for sig, og vores coaches holder inspirerende oplæg om deres metoder til at skrive tekster, lave arrangementer, stå på scenen og arbejde sammen med andre.

Koncerter

Til koncerterne får du uvurderlig live-erfaring. Du kommer sammen med de andre talenter til at forberede og performe et show og vi guider dig igennem processen med scenecoaching og pre-produktion.

Netværk

Vi holder flere forskellige netværksarrangementer, hvor du kommer til at møde musikere, folk fra musikbranchen og tidligere talenter.

Tidligere coaches

Dorthe Gerlach

HUSH

Pernille Rosendahl

Swan Lee

Christian Hjelm

Figurines

Steffen Westmark

The Blue Van

Michael Møller

The Mountains, moi Caprice

Troels Abrahamsen

Veto

Esben Halkier

Quick Quick Obey

Morten Winther

Treefight for Sunlight

Kristian Koch

Scenecoach

Hør vores coaches præsentere deres take på sangskrivning og musikskabelse..

Praktisk information

Adresse: 

Al undervisning foregår i Det Musiske Hus, Frederikshavn, som ligger Rådhus Alle 98, 9900 Frederikshavn.

Overnatning i forbindelse med workshops sker ligeledes i Frederikshavn.

Adgangskrav

Hvis du er mellem 15-30 år og bor i Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt, Aalborg, Thisted, Morsø, Vesthimmerland, Rebild eller Mariagerfjord Kommune har du mulighed for at ansøge om en plads på Lydkantens talenthold. Der er ingen krav til erfaring, koncertaktivitet eller tidligere udgivelser. Ønsker du at deltage i Lydkanten, skal du sende en ansøgning nederst på siden. Vi vurderer, om din musik, og at du som artist, har et bæredygtigt potentiale, som vi kan arbejde videre med. Derfor er det vigtigt, at du beskriver, hvem du er som kunstner og sørger for at sende din musik med.

Pris:

Et forløb på Lydkanten har en egenbetaling på 2000,- pr. deltager, der dækker kost og logi. Deltager I som band, koster det 1400,- pr. person.

Hør hvad tidligere Lydkanten-deltagere siger

Lydkanten har givet mig en masse fede værktøjer og nye idéer til fremtidige sange, som har løftet min sangskrivning op på et højere niveau. Derudover har jeg fået nogle søde og dygtige kontakter i Nordjylland – samt en sindssyg fed oplevelse, som vil følge mig i lang tid!”

Talent 2017

”Forløbet på Lydkanten gav mig selvsikkerhed og mod til at turde tro på min egen musik og tage ud og spille. Jeg har faktisk allerede været i udlandet og spille efterfølgende!”

Talent 2017

”Siden Lydkanten har jeg været drevet til at fortsætte konstant!”

Talent 2017

Hør tidligere talenter fortælle om deres forløb på Lydkanten

Lydkanten: Mille Mejer Djernæs

På vores tur til Frederikshavn, hvor vi besøgte Lydkanten for at lære mere om deres talentudviklingskoncept for unge nordjyder, snakkede vi med nogle af deltagerne. Her i videoen kan du møde Mille Mejer Djernæs, som reflekterer lidt over, hvad det giver hende at være med på Lydkantens forløb.

Opslået af Musikparlamentet på 8. april 2016
Lydkanten: Asbjørn

Musikparlamentet besøgte Lydkanten på Det Musiske Hus i Frederikshavn til en intens workshop, hvor vi fik en snak med deltageren Asbjørn Mogstad. Han havde smøget ærmerne op, og sad og arbejdede med at inkorporere de gode råd fra coachene Dorthe Gerlach og Christian Hjelm i sin sangskrivning. Hvis man vil høre sangene, der blev til i denne proces, kan man høre Asbjørn og de 11 andre talenter give koncert i Frederikshavn Kirke på fredag. Læs mere på Arena Nords hjemmeside, www.arenanord.dk. Indtil da kan man få et indblik i Asbjørns sangskrivning i denne video.

Opslået af Musikparlamentet på 18. april 2016

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til Lydkanten er du velkommen til at kontakte os på katrine@lydkanten.dk eller +45 28 11 92 87. Mange af svarene kan findes på denne side eller i disse ofte stillede spørgsmål.

Hvad kigger I på i en ansøgning?

Vi kigger først og fremmest på din musik, og om vi kan mærke, at den har et potentiale. Dernæst kigger vi på, om du som artist har noget spændende, som vi føler, at vi gerne vil være med til at fremme.

Hvem lytter til ansøgningen?

Det gør udvalgte tidligere coaches, repræsentanter fra Det Musiske Hus, samt holdet bag Lydkanten. Sammen vurderer vi, hvem vi mener, der har det største potentiale.

Hvad skal ansøgningen indeholde?

Ansøgningen skal indeholde oplysninger om dit navn, din kommune, links til hvor vi kan høre din musik samt et lille skriv om hvorfor du gerne vil deltage i Lydkanten.

Skal man være singer/songwriter?

Nej! Vi søger inden for alle genrer, artistkonstellationer osv. Du kan derfor sagtens være et band, en duo eller noget helt tredje. Om du er operasangerinde eller hip-hop artist er ligegyldigt.

Kan man ansøge som band?

JA! Vi søger inden for alle genrer, artistkonstellationer osv. Du kan derfor sagtens være et band, en duo eller noget helt tredje. Om du er operasangerinde eller hip-hop artist er ligegyldigt.

Hvordan foregår en workshop/skrivecamp?

En workshop/skrivecamp er en intens weekend, som starter fredag eftermiddag og slutter søndag eftermiddag. Til workshopweekenden vil der være en coach, der er weekendens guide, samt en gæstelærer om lørdagen. På workshoppen bliver der skrevet nye sange hver dag. Nogen bliver skrevet af hver enkelt elev, mens andre bliver skrevet i co-writing sessions, hvor to eller flere skriver sammen. Til workshoppen performer man sangene for hinanden og giver hinanden kreativ sparring og feedback løbende.

Program

Vi arbejder lige nu på højtryk for at skræddersy et nyt forløb i 2019.