Lydkantens karriereforløb

Få sparring fra nogle af landets dygtigste sangskrivere, mød etablerede branchefolk, og spil din musik i et showcaseformat for fagpersoner i den danske musikbranche.

Lydkantens Karriereforløb 

På Lydkantens karriereforløb tilbyder vi nordjyske solister og bands forløb i sangskrivning og performance, samt inspirerende oplæg fra etablerede fagfolk fra den danske musikbranche. Vi præsenterer dig for teknikker og værktøjer, der vil hjælpe dig i din musikalske udvikling, og giver dig det skub, der skal til, for at få din musik ind i folks hjerter og ud på scenerne. 

Hvem leder vi efter? 
Lydkantens karriereforløb er for nordjyske solister, musikere og bands, der allerede har skrevet sine første sange eller lavet sine første tracks – måske endda har lidt liveerfaring. Vigtigst er, at du drømmer om at komme videre med din musik og er klar til at tage springet!

Lydkantens karriereforløb indeholder

Skrivecamps

Der skrives sange, og vores coaches holder inspirerende oplæg om sangskrivning, komposition og hitpotentiale. Coachene er med hele vejen i opbygningen af din musik og står altid klar til at sparre og give råd, der kan løfte din musik til nye højder.

Scenecoaching

Når vi scenecoacher, hjælper vi dig med at forbedre den måde, du står på scenen. Vi guider dig igennem emner som din udstråling på scenen til talepauser mellem sangene - alt sammen for, at din artistprofil kommer til at stå stærkt og skille sig ud i mængden.

Branchekendskab

Vi hjælper dig med at navigere rundt i den danske musikbranche, og inviterer anerkendte branchefolk fra hele landet til at holde oplæg om brancherelaterede emner, så du kan forstå forholdet mellem booking bureauer, pladeselskaber og publishing.

Netværk

Du vil møde unge sangskrivere og musikere fra Nordjylland, samt stifte bekendtskab med etablerede branchefolk og arrangører. Du vil tage del i Lydkantens showcase, hvor du får mulighed for at spille din musik for bookere og branchefolk.

LYDKANTEN

Program

Workshopweekend 1

Datoer: 27. – 29. marts
Coaches: TBA

Workshopweekend 2

Datoer: 17. – 19. april
Coaches: TBA

Sommerferie

Hjemmeopgave

Workshopweekend 3

Datoer: 25. – 27. september
Coaches: TBA

Lydkanten Showcasekoncert

Dato: 7. oktober

Vi har inviteret et udvalg af lokale, regionale og nationale fagpersoner fra den danske musikbranche til Frederikshavn. Her får I muligheden for at vise, hvad I kan på en scene.

Coaches og oplægsholdere

Hør tidligere kursister fortælle om deres forløb på Lydkanten

Lydkanten: Mille Mejer Djernæs

På vores tur til Frederikshavn, hvor vi besøgte Lydkanten for at lære mere om deres talentudviklingskoncept for unge nordjyder, snakkede vi med nogle af deltagerne. Her i videoen kan du møde Mille Mejer Djernæs, som reflekterer lidt over, hvad det giver hende at være med på Lydkantens forløb.

Publiée par Musikparlamentet sur Vendredi 8 avril 2016
Lydkanten: Asbjørn

Musikparlamentet besøgte Lydkanten på Det Musiske Hus i Frederikshavn til en intens workshop, hvor vi fik en snak med deltageren Asbjørn Mogstad. Han havde smøget ærmerne op, og sad og arbejdede med at inkorporere de gode råd fra coachene Dorthe Gerlach og Christian Hjelm i sin sangskrivning. Hvis man vil høre sangene, der blev til i denne proces, kan man høre Asbjørn og de 11 andre talenter give koncert i Frederikshavn Kirke på fredag. Læs mere på Arena Nords hjemmeside, www.arenanord.dk. Indtil da kan man få et indblik i Asbjørns sangskrivning i denne video.

Publiée par Musikparlamentet sur Lundi 18 avril 2016

Praktisk information

Adresse:
Al undervisning foregår i det regionale spillested, Det Musiske Hus:

Rådhus allé 98
9900 Frederikshavn

Overnatning i forbindelse med workshops sker ligeledes i Frederikshavn.

Adgangskrav:
Man kan ansøge om en plads på Lydkantens karriereforløb, hvis

Man er mellem 15 – 30 år.

Man er opvokset eller på nuværende tidspunkt bor i Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt, Aalborg, Thisted, Morsø, Vesthimmerland, Rebild eller Mariagerfjord Kommune.

Pris

Prisen for soloartister er 2000 kr.
Prisen for bands er 1500 kr pr. bandmedlem.
 Dækker tre weekender med coaching fra profesionelle sangskrivere og branchefolk.
 Dækker tre weekenders kost og logi.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på katrine@lydkanten.dk eller (+45) 28 11 92 87.

Hvad skal ansøgningen indeholde?

Ansøgningen skal indeholde oplysninger om dit/jeres navn og kommune, links til din/jeres musik, samt et skriv om musikken og hvorfor du/I gerne vil deltage i Lydkanten.

Hvad kigger I på i en ansøgning?

Vi kigger først og fremmest på musikken, og om den har et potentiale. Dernæst kigger vi på, om du som artist eller I som band har noget spændende, som vi gerne vil være med til at fremme.

Hvem kan ansøge?

Vi søger musikere indenfor alle genrer, artistkonstellationer osv. Du kan sagtens være et band, en duo eller noget helt tredje. Om du er operasangerinde eller hip-hop-artist er ligegyldigt.

Hvem lytter til ansøgningen?

Det gør udvalgte tidligere coaches, repræsentanter fra den nordjyske kulturbranche, samt holdet bag Lydkanten. Sammen vurderer vi, hvem vi mener, der har det største potentiale.

Hvordan foregår en workshop?

En workshop er en intens weekend, som starter fredag eftermiddag og slutter søndag eftermiddag. Her vil to coaches køre jer igennem dage fyldt med oplæg, små opgaver og én stor skriveopgave pr. dag. 

Overnatning sker på hostel i byen, og efter dagens program er der rig mulighed for hygge talenterne imellem.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Svar på ansøgninger kan forventes 16. februar 2020. Du har en uge til at bekræfte tilmeldingen, og dit deltagergebyr skal være betalt senest den 2. marts 2020.