Førstesingle og musikvideo fra Tiny Earth

Det nye aalborgensiske dreampop-projekt, Tiny Earth, er klar med førstesinglen ”Memory”, samt tilhørende musikvideo. Projektet består af den dansk/engelske sangskriver, Brett Tootle, og musikvideoen er animeret af Grith Sandberg. Filmverdenen er den store inspiration, og på “Memory” hører man tydeligt referencer til David Lynchs ikoniske tv-serie, Twin Peaks. I 2017 kørte den med en længeventet tredje sæson efter mere end 25 års pause.

”Idéen til nummeret er inspireret af den måde, den seneste Twin Peaks-sæson leger med den menneskelige hukommelse, fordrejer minder, og ophæver fornemmelsen mellem virkelighed og fiktion.”

Nummerets komposition er skrevet ud fra en improvisatorisk tilgang, hvor kun få grundidéer var på plads inden studieindspilningen.

“En af mine grundidéer var blandt andet at lave en intro og en outro, som umiddelbart synes identiske, men ikke er det. Jeg vil lege med lytternes hukommelse.”

Foruden den Twin Peaks-inspirerede tematik befinder vi os i et drømmende, sfærisk univers med let-jazzede blæsere, fyldige guitarer og groovy tromme-loops. Det sfæriske univers understøttes af førstesinglens musikvideo. Her tages lytteren med på en rejse ud i rummets og drømmenes mystiske verden.

Singlen er frontløber til den kommende selvbetitlede EP ”Tiny Earth”, som forventes udgivet i oktober.


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.