Tess Daarbak: “Jeg har lært, at sangskrivning ikke har en facitliste”

Vi ringer op til Tess fra vores talenthold 2017 idet, hun er kommet ind af døren derhjemme. Til dagligt læser hun til kosmetiker, og at balancere sangskrivning med hverdage med job fra 9 – 19 kan være en udfordring.

“På grund af mine lange hverdage, kan sangskrivningen godt være en lidt stillestående proces. For tiden arbejder jeg dog på 3 forskellige sange, som jeg er rigtig glad for. At lave musik er en individuel proces – der er ingen facitliste til, hvordan man skal gøre.”

Noget af det, som Tess husker allermest fra sin deltagelse i Lydkanten, var den surealistiske oplevelse at møde professionelle musikere og genkende de udfordringer, de snakkede om. Blandt andet gjorde det stort indtryk på hende at høre Dorthe Gerlach fortælle om, hvordan hendes sange nogle gange slet ikke var færdige, før de blev præsenteret for folk.

“Jeg har nok altid været lidt perfektionistisk, når det gjaldt min sangskrivning. Synes jeg ikke, at sangene var færdige, så gemte jeg dem væk. På workshoppen med Dorthe lærte jeg, at mine sange ikke behøver at være færdige, før jeg viser dem. Det kan være givende at få feedback, og så gå hjem og arbejde videre.”

Huskeregler fra Lydkanten

Musik har altid været et meget følsomt emne for Tess, og vi får en dybfølt snak om, hvordan hun stadig i dag arbejder med at overkomme nervøsiteten.

“Lydkanten gav mig helt klart gå-på-mod på en eller anden måde. Det er angstprovokerende at stå foran mennesker og krænge sit hjerte ud, men under og efter forløbet hos jer fik jeg så meget anerkendelse fra folk omkring mig. Det husker jeg altid på, inden jeg går scenen.”

Tess havde nærmest ingen liveerfaring, før hun tilmeldte sig Lydkanten i 2017. Dog har hun efter forløbet været god til at springe ud spillejobs rundt omkring. Eksempelvis spiller hun 31. marts på Zwei Grosse Bier Bar i Hjørring, og i sommers spillede hun blandt andet til et bryllup. Grinende tilføjer hun: “Hvis jeg selv skal sige det, så var jeg fandens cool.”

Vi synes bestemt også, at Tess er cool, og vi glæder os til at høre mere fra hende i det kommende år. Du kan læse mere om Lydkantens talentforløb her.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.