Zika: Grønlandske soul-toner med fart på

Ida Kleist, der var Lydkanten-talent i 2017, er forsanger i bandet Zika, der ud over Ida tæller Nicolaj Harksen (keyboard), Frederikke Vraa Østergaard (kor), Mads Ebbesen (bassist) og Simon Sloth (trommeslager).

Zika bevæger sig i et dybt soul-poppet univers. Med en baggrund i det arktiske og med et grønlandsk fortællergen, fører hun sin kultur videre ind i den moderne popverden. Fra musikkens jordnære fundament, beskriver hun følelser med originale, selvskrevne tekster og melodier.

Zika har siden forløbet på Lydkanten været i gang med at skrive sange og performe dem flere steder. Senest som opvarmning for den grønlandske stjerne, Nive Nielsen, som er mest kendt i USA og Canada, som både skuespiller og sangerinde.

“Der var rigtig god stemning, og det var fedt at lave et gig, hvor der var fuld fokus på musikken”, siger hun.

Derudover er Zika inviteret til at spille på Arctic Sound Music Festival på Grønland. Et show, som Ida håber kan kaste flere af sig.

“Vi vil rigtig gerne spille mere i de nordatlantiske egne. Jeg håber, at musikken kan bringe os til både Island, Færøerne og det øvrige Norden.”

Lydkanten som katalysator

Om hendes forløb på Lydkanten husker Ida specielt, at hun følte en anerkendelse for det hun laver og hun kalder forløbet en ‘fantastisk oplevelse’.

“Der er fokus på den enkelte og man bliver ikke væk i mængden”, siger hun.

Særligt skrivecamp-formatet var noget, der gjorde en forskel for Ida. På Lydkantens skrivecamps samles talenterne og skriver intensivt over flere weekender.

Man ser frem til hvad de forskellige coaches har at byde på og ikke mindst hvad ens proces kommer til at udvikle sig til. Lydkanten har skabt et rum hvor man ankommer og skaber sit eget univers til kreativ udfoldelse. Dette sted giver dig tilladelse til at lukke verden ude og fokusere på din sangskrivning.”

Vi glæder os til at følge Zika og håber, at hun får sine nordatlantiske drømme opfyldt. Lyt til Zika herunder og læs mere om Lydkantens talentforløb her.

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.